July 29, 2021 3:51 pm

Oettinger Golf 8 GTI is keurig en subtiel.

De Oettinger Golf 8 GTI zet je niet in vuur vlam, maar is keurig subtiel.

Onlangs hadden we het op de redactie over de ‘oude’ en ‘originele’ tuners. De helft lijkt inmiddels weggevaagd te zijn van de aardbodem. Natuurlijk zijn ABT Sportsline, AC Schnitzer en Brabus er nog. Maar van een hele hoop oude bekende namen horen we nauwelijks meer iets de laatste tijd.

Een van die namen is de Duitse tuner Oettinger. Net als ABT had Oettinger altijd een linkje met Volkswagen en producten uit het complete portfolio van het concern. Oettinger was een van de eerste tuners met een 16-kleps kop voor de Golf I GTI en in de jaren ’90 vierden ze hun hoogtijdagen.

Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *